Recente reacties

  Algemene Voorwaarden Be-you-tiful second hand & more voor kleding inbreng en verkoop

  Om U een optimale service te verlenen vinden wij het belangrijk dat er m.b.t. de inname en verkoop van de door U aangeboden artikelen goede, duidelijke afspraken zijn. (Door veranderende omstandigheden kan het nodig zijn deze regels aan te passen). Indien hier sprake van is zullen wij dat duidelijk op deze pagina en in de winkel vermelden.

  Bij inname van kleding en/of andere artikelen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

  Wij zijn ontzettend blij met de inbreng van uw mooie kleding, schoenen en accessoires. Wij streven ernaar onze klanten mooie, schone, frisse merkkleding te bieden. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat we met een kritisch oog kijken naar ingebrachte kleding. Dus geen vlekjes, gaatjes, haaltjes of andere vormen van slijtage. Probeer bij de selectie van uw kleding met de ogen van een klant ernaar te kijken en vraag uzelf af of u het zelf zou willen kopen.

   Wat we accepteren

  • Zo goed als nieuwe dames merkkleding
  • Items uit recente collecties
  • Bijzondere vintage items
  • Tassen, sjawls, hoeden, zonnebrillen
  • Nauwelijks gedragen frisse schoenen en laarzen
  • Schone, frisse, gewassen of gestoomde kleding
  • Maat  32 tot en met 46
  • feestkleding tijdens alle seizoenen

  Wat we niet accepteren

  • Ondergoed, pyjama’s, sokken, panty’s en maillots
  • Beschadigde, vieze of afgedragen kleding
  • Afgetrapte veel gedragen schoenen
  • Aangepaste kleding
  • Zelf gemaakte kleding
  • Uitgewoonde tassen
  • Kleding zonder knopen, slecht werkende ritssluitingen
  • Kleding met mottengaten worden onmiddelijk verwijderd

  Inbrengen kleding

  Dagelijks indien u het niet erg vindt te wachten als er klanten in de winkel zijn, of op afspraak.

  Inbrengmomenten

  • Feestkleding is het hele jaar door welkom
  • vanaf januari lente/zomerkleding inbrengen / in de winkel vanaf maart
  • vanaf mei herfst/winterkleding inbrengen / in de winkel vanaf september

  Niet ingenomen kleding

  Ingebrachte artikelen welke niet door ons zijn geselecteerd dient u binnen 7 dagen na de inbreng datum op te halen,  tenzij u heeft aangegeven dat de kleding naar het goede doel mag; wij vragen dit tijdens de inbreng.

  Prijs Bepaling

  Be-you-tiful bepaalt, eventueel in overleg met u, de verkoopprijs. Zit er een item bij waar u een bepaalde prijs voor wilt ontvangen, voorzie het artikel dan van een goed plakkende sticker en vermeld de prijs die u er graag voor zou willen ontvangen. Indien u een te hoge prijs voor uw kleding of artikel wenst, behouden wij ons het recht voor deze te weigeren.

  In de middag en avond zal de kleding worden geprijst en worden beschreven op uw klantenkaart met de vermelding van het door u te ontvangen bedrag per item. De volgende dag is een kopie van uw klantenkaart klaar om opgehaald te worden.

  Na uw inbreng krijgt u een klantnummer en na verkoop noteren wij dat op uw klantenkaart.

  Wij behouden ons het recht voor om de verkoopprijzen tussentijds te wijzigen als wij dat nodig achten.

  Verkoop in Consignatie

  Wij etaleren en bemiddelen in de verkoop (consignatie) van uw dameskleding, -schoenen en -accessoires. Beide partijen ontvangen een evenredig deel van de verkoopsom. In de praktijk betekent dit dat wij een provisiebedrag van 55% over de verkoopprijs (incl BTW) rekenen, omgerekend is dat 45% exclusief BTW. U ontvangt eveneens 45%.

  Rekenvoorbeeld bij artikel van 100 euro

  Onze provisie 55% van 100 euro = 55 – 21% BTW = 45,45 euro
  Wij dragen 21% BTW van 55 = 9,55 euro BTW af
  Uw verdiensten zijn 45% van 100 euro = 45 euro euro

  Uitbetaling

  Nadat het artikel is verkocht, heeft u recht op 45% van de verkoopprijs, dit bedrag zal worden bijgeschreven op uw tegoed.

  Uw tegoed kan bij teruggave van de niet verkochte kleding, aan u worden uitbetaald. Neem altijd uw bon mee, want hiermee kunnen we nakijken of er iets is verkocht.

  Over de bepaling van de voorwaarden en percentages kan niet worden gecorrespondeerd

  Consignatie periode en retouren

  We werken met twee seizoenen:

  lente/zomer:

  • inbrengen: vanaf januari
  • Verkoop: maart t/m juli

  Herfst/winter:

  • inbrengen: vanaf mei
  • Verkoop: september t/m februari

  U krijgt de mogelijkheid om uw kleding gedurende minimaal 12 weken te laten hangen. Wilt u het langer laten hangen, gedurende het hele seizoen, dan worden alle niet verkochte artikelen automatisch aan het einde van het seizoen overgedragen aan het goede doel. Indien u niet verkochte kleding absoluut terug wilt, dan verzoeken wij u vriendelijk om uw spullen op te halen op de gezamenlijk afgesproken datum. Wederom geldt niet opgehaalde kleding vervalt aan het goede doel.

  Wij behouden ons het recht voor om artikelen na 8 weken uit de verkoop te halen.

  Aansprakelijkheid

  Wij besteden de grootste zorg aan presentatie, verkoop en veiligheid van uw ingebrachte artikelen. Uw inbreng echter, is op eigen risico. Zoekgeraakte, gestolen of beschadigde artikelen kunnen door ons niet vergoed worden, tenzij het een grove aantoonbare nalatigheid onzerzijds betreft.

  Ingebrachte artikelen kunnen niet verzekerd worden tegen diefstal, brand- en waterschade in navolging op de Nederlandse wet mbt. in-consignatie goederen.

  Extra kortingen en uitverkoop

  Aan het einde van elk seizoen zullen wij een uitverkoop houden van 1 of enkele dagen, afhankelijk van het aanbod. Daarna zullen alle overgebleven artikelen worden overgedragen aan het goede doel. Via de email wordt u op de hoogte gehouden van deze uitverkoop.

  Ons goede Doel

  Omdat mijn Indiaanse roots in Suriname liggen heb ik gekozen voor de Stichting Zorg samen voor Suriname. Deze stichting ondersteunt kansarme en inheemse groeperingen in Suriname door het ter beschikking stellen van primaire voorzieningen. Dat doel wil de stichting vormgeven door het verzamelen en versturen van goederen (bijvoorbeeld medische goederen, schoolmeubelen en -leermiddelen, kleding, revalidatie hulpmiddelen, e.a.) die ter beschikking worden gesteld aan maatschappelijke instellingen in onderwijs en zorg zoals bejaardencentra, kinderhuizen, (binnenlandse) basisscholen, ziekenhuizen, etc….. 

  goede doel Be-you-tiful Stichting Suriname helpt

  Artfriends

  Be-you-tiful Second hand & more is naast de Creatieve Vakantie Frankrijk een activiteit van Artfriends / Creative Partner. Voor onze creatieve vakantieweken in Frankrijk zie Creatieve vakantie Frankrijk.  Voor schildercursussen, edelsteen workshops, zilver workshops, creatieve (verwen) workshops, creatieve bedrijfsuitjes en team ontwikkelingstrainingen met een creatieve inslag in Nederland en in Frankrijk verwijzen wij je naar de Artfriends site.